11 september 2014, om 21:00, MFC Maasplein, Maasstraat 30, 2953 CH Alblasserdam | MFC Maasplein, Maasstraat 30, 2953 CH Alblasserdam

Bijeenkomst sociaaldemocratisch decentraliseren met Pieter Hilhorst

Op donderdagavond 11 september organiseert het Centrum voor Lokaal Bestuur in Alblasserdam een bijeenkomst over de decentralisaties, toegespitst op de Participatiewet. Ondanks dat het erg kort dag is, willen we je van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

We staan vier maanden voor het moment dat gemeentes officieel het roer overnemen. Tijd om de tussenbalans op te maken. Los van al het papier dat de afgelopen maanden is geproduceerd willen we deze avond aan de hand van een aantal lokale praktijksituaties kijken naar de decentralisaties. Gaan mensen meer participeren? Leveren we maatwerk en gaan we integraal werken? Waar zitten de bottlenecks? Hoe vul je als gemeente de nieuwe taken op een sociaaldemocratische manier in? Aan welke ‘knoppen’ kun je draaien als wethouder of raadslid? En wat wil je ´Den Haag´ meegeven over de decentralisaties?

Aan de hand van twee lokale praktijkvoorbeelden gaan we in gesprek over de dilemma´s waar we mee te maken krijgen en hoe we die op een sociaaldemocratische manier kunnen oplossen. Een uitgebreid programma is te vinden in de bijlage.

Gespreksleiding is in handen van Pieter Hilhorst. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

Nog even alle informatie op een rijtje:
Bijeenkomst: sociaaldemocratisch decentraliseren
Datum: donderdag 11 september 2014
Tijd: 18-21 uur
Inclusief: soep en broodjes
Locatie: MFC Maasplein | Maasstraat 30 | 2953 CH Alblasserdam

Toegang: gratis

Opgeven: http://www.lokaalbestuur.nl/agenda/agenda_item/t/sociaaldemocratisch_decentraliseren_in_alblasserdam

Met vriendelijke groet,

Naomi Woltring
Projectleider sociaaldemocratisch decentraliseren CLB

www.lokaalbestuur.nl

 

AGENDA

Volg ons nu ook op Twitter http://twitter.com/LokaalBestuur