27 maart 2014, om 14:00, PES (Robin Cook Room) Rue du Trône 98 1050 Brussels | PES (Robin Cook Room) Rue du Trône 98 1050 Brussels

Bruinbrood Lunchoverleg: Een Sociaal Europa

Op onze afgelopen jaarvergadering in december verzocht erevoorzitter Marit Maij -PvdA woordvoerder Europa in de Tweede Kamer- ons een bijdrage te leveren aan haar strijd voor een beter begrip van Europa in Nederland en met name ook onder haar collega Kamerleden. Een van de manieren waarop we dat zouden kunnen doen, is haar van duidelijke voorbeelden voorzien van de positieve invloed die de EU heeft of kan hebben.

Het bestuur wil aan deze oproep gehoor geven door rond het onderwerp van een Sociaal Europa, lunchbijeenkomsten te organiseren waarin we kunnen brainstormen over de vraag wat de sociaal-economische oplossingen op EU niveau zouden moeten zijn. Hopelijk kunnen we een begin maken met het opstellen van enkele fact sheets, die in Nederland (en ook door ons in Brussel) gebruikt kunnen worden om de kennis over de EU te verbeteren en het debat ook inhoudelijk en politiek te maken.

De eerste bijeenkomst was op zich een succes vanwege de levendige en interessante discussie, met de kanttekening dat we aan de concrete voorbeelden niet toe zijn gekomen. Daarom nu een vervolg. Aan het einde van deze bijeenkomst hopen we iets op papier te kunnen zetten.

Dus kom een uurtje of anderhalf meepraten op donderdag. Voor boterhammen met kaas zal worden gezorgd.