12 maart 2014, Markt Wijk bij Duurstede | Markt Wijk bij Duurstede

Campagne op de Markt met Europa, ja Europa is best dichtbij.

Een afvaardiging van het bestuur van de afdeling Brussel is op de markt van Wijk bij Duurstede om met de lokale afdeling campagne te voeren.

“Europa, lijkt ver weg, maar is zo dichtbij”

In Wijk bij Duurstede is de campagne voor de verkiezingen voor de gemeenteraad intensief geweest en, na een korte pauze willen we begin april weer net zo veel werk maken van de verkiezingen voor het Europees Parlement. Op woensdag 12 maart staan wij voor het laatst op de weekmarkt voor de gemeentelijke campagne. Met de leus: “Europa, lijkt ver weg, maar is zo dichtbij” willen wij de kiezer duidelijk maken dat

  • De gemeentelijke campagne doorgaat in de campagne voor de verkiezingen van het Europees Parlement, de datum is dichtbij
  • Dat de politiek op gemeentelijk niveau verbonden is aan de Europese politiek, inhoudelijk dichtbij
  • Dat ook Wijk bij Duurstede profiteert van Europese subsidies, financieel dichtbij

Samen met PvdA Tweede Kamerlid Marit willen we op de Markt het volgende uitstralen:

  1. De invloed van Nederland is democratisch geregeld. We moeten eerlijk zijn: de lidstaten maken samen Europa. Het zijn altijd onze eigen ministers, gecontroleerd door onze eigen Tweede Kamer, die in Europa het laatste woord hebben.
  2. Invloed van burgers op belangrijke wijzigingen via referenda. De PvdA vindt het net als het burgerforum goed als er een referendum gehouden wordt over belangrijke veranderingen in Europa. Het is belangrijk dat de Nederlandse bevolking zich kan uitspreken over bijvoorbeeld wijzigingen in de stemverhouding in de raad van ministers of de invloed van nationale parlementen.
  3. Inzicht van EU-projecten in Wijk bij Duurstede

ProjectBijdrageStatus

Brede School Cothen Speelplek

 €    32.000

Afgerond

Cultuurhuis Cothen

 €   330.000

Afgerond

Herinrichting Stadshaven

 €   387.500

Afgerond

Optimalisatie werkprocessen gemeente

 €    18.000

Afgerond

Kastelenpad Langbroek

 €    53.562

lopend

Dorpshuis Langbroek inrichting MFA

 €   135.000

lopend