9 november 2015

Curieus – Festival van de Gelijkheid

Bron: http://www.festivalgelijkheid.be/

Curieus Presenteert

Festival van de Gelijkheid

Vier mee onze verschillen op het Festival van de Gelijkheid

Al twee jaar warmt Curieus de winter op met haar Festival van de Gelijkheid.
Op 9, 10 en 11 december 2015 strijken we opnieuw neer in de Gentse Vooruit voor de derde editie.

Kom naar het Festival van de Gelijkheid, waar iederéén welkom is en hokjes niet bestaan. Drie dagen lang palmen we de Vooruit en omstreken in met debatten, boeiende babbels, expo, literatuur, performance, docu, dans, muziek, boekenmarkt, boekenruil … Drie dagen en nachten lang streven we naar gelijkheid, vrijheid en verbondenheid. Die rode draad vind je in alle vormen terug op ons Festival.

Ga in debat over het basisinkomen met Philippe Van Parys, of over vluchtelingen met Hendrik Vos. Laat je gloednieuwe roman signeren door Connie Palmen. Verdwaal door 7 decennia geschiedenis met fotograaf Wolf Suschitzky. En word opstandig bij beelden van armoede door kinderogen of één van onze documentaires. Krijg kippenvel bij het breekbare optreden van Tutti Fratelli. Droom weg tijdens de getuigenis van Mathias Sercu. Laat je ontroeren door de chemie tussen Ish Ait Hamou en Saskia De Coster. En mijmer weg bij het verzachtende pleidooi van Paul Verhaeghe en Dirk De Wachter.

Vier mee onze verschillen. En fuif wat kleur in de nacht. Want ook in ‘t donker zijn we allemaal gelijk.

 

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor je Festivalbezoek. Hou deze website in de gaten. We vullen het programma voortdurend aan met nieuwe namen, activiteiten en ander nieuws heet van de naald. Het Festivalboekje doorbladeren kan je hier.

Alle onderdelen van het Festival (behalve het muziek- en theaterprogramma) zijn gratis toegankelijk. Tickets voor Tutti Fratelli kan je hier kopen, tickets voor STUFF. via deze link.

Je vindt de Festivalpagina ook op Facebook.
Tweeten over het Festival of instagram overspoelen met beelden? #festivalgelijkheid

Het Festival van de Gelijkheid een financieel duwtje in de rug geven? Heel erg welkom op www.festivalfamilie.be.