9 december 2014, om 21:30, Pakhuis De Zwijger, Amsterdam | Pakhuis De Zwijger, Amsterdam

Idealen in een veranderende wereld: In gesprek met minister Koenders

Op 9 december organiseert de FMS, in samenwerking met de PvdA, een gesprek met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, over zijn drijfveren en idealen.

Aanhoudende conflicten, het neerhalen van vlucht MH17, vluchtelingenstromen en andere humanitaire crises zoals het uitbreken van ebola vroegen de afgelopen maanden om snelle reacties en scherpe keuzes. Sancties werden ingesteld, militairen uitgezonden en extra fondsen vrijgespeeld. Duidelijk is dat er aan de buitengrenzen van Europa een gordel van instabiliteit is ontstaan en dat ontwikkelingen, die op het eerste oog ver weg lijken, ons heel direct kunnen raken.

In deze roerige tijd trad op 17 oktober Bert Koenders aan als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. De harde realiteit in de wankele wereldorde van vandaag vraagt om een actieve en door waarden gedreven opstelling van Nederland en van de Europese Unie. Niet terugvallen in defensieve reflexen, maar kiezen voor hernieuwd idealisme.

Hoe gaat minister Koenders hier invulling aan geven en wat zijn zijn drijfveren om deze uitdaging aan te gaan? Over deze en andere vragen voeren we op 9 december een persoonlijk gesprek, geleid door Andrew Makkinga, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen of om de minister een aanbeveling mee te geven.

Het debat wordt georganiseerd door de PvdA en Foundation Max van der Stoel.

Entree: gratis
Tijd: 20:00 uur – 21:30 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19:30

http://www.foundationmaxvanderstoel.nl/agenda/agenda_item/t/idealen_in_een_veranderende_wereld_in_gesprek_met_minister_koenders