14 maart 2014, om 14:00, PES (Robin Cook Room) Rue du Trône 98 1050 Brussels | PES (Robin Cook Room) Rue du Trône 98 1050 Brussels

Lunchbijeenkomst en Brainstormsessie ‘Een Sociaal Europa’

Op onze afgelopen jaarvergadering in december verzocht erevoorzitter Marit Maij -PvdA woordvoerder Europa in de Tweede Kamer- ons een bijdrage te leveren aan haar strijd voor een beter begrip van Europa in Nederland en met name ook onder haar collega Kamerleden. Een van de manieren waarop we dat zouden kunnen doen, is haar van duidelijke voorbeelden voorzien van de positieve invloed die de EU heeft of kan hebben.

Het bestuur wil aan deze oproep gehoor geven door rond het onderwerp van een Sociaal Europa, deze vrijdag een lunchbijeenkomst te organiseren waarin we kunnen brainstormen over de vraag wat de sociaal-economische oplossingen op EU niveau zouden moeten zijn. Hopelijk kunnen we een begin maken met het opstellen van enkele fact sheets, die in Nederland (en ook door ons in Brussel) gebruikt kunnen worden om de kennis over de EU te verbeteren en het debat ook inhoudelijk en politiek te maken.

Bernard Naron, lid van het afdelingsbestuur en kandidaat Europarlementslid, zal de discussie inhoudelijk inleiden. Hij is in zijn werk als medewerker voor Thijs Berman, in de stukken die hij voor de WBS schrijft, en in zijn campagne voor het lijsttrekkersschap van de EP verkiezingen, constant bezig geweest een socialer Europa te promoten.

Dus kom een uurtje op anderhalf meepraten aanstaande vrijdag. Voor boterhammen met kaas zal worden gezorgd.