5 november 2014, om 20:00, Paradiso, Amsterdam | Paradiso, Amsterdam

Piketty in Paradiso – Interview door Joris Luyendijk

Aanvang 20.30 uur

Zaal open 20.00 uur

Entree 12,50 incl. daglidmaatschap

Studenten 10,- incl. daglidmaatschap

In de mondiale bestseller Capital in the Twenty-First Century analyseert econoom Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Op 30 oktober verschijnt de Nederlandse vertaling van Piketty’s monumentale boek. Op 5 november interviewt journalist Joris Luyendijk de Franse econoom in de Grote Zaal van Paradiso. Voertaal: Engels.

Capital in the Twenty-First Century in de pers:

‘Het lijkt niet gewaagd om te voorspellen dat Capital in the Twenty-First Century het belangrijkste boek van het jaar is – misschien wel van de komende tien jaar.’ – The New York Times.

‘Episch, baanbrekend, nieuw.’ – The Guardian

‘Thomas Piketty heeft een monumentaal boek geschreven over verleden en heden van vermogensverschillen.’ –Frankfurter Allgemeine

‘Briljante analyse’ – Le Monde

‘Het nieuwe Kapitaal maar dan leesbaar. Piketty heeft een voorbeeldige bijdrage geleverd aan het debat over de sociaaleconomische wereldorde. Buitengewoon toegankelijk en helder geschreven.’ – de Volkskrant

‘Piketty schreef het boek van het jaar.’ – NRC Handelsblad

Thomas Piketty (1971) is een Franse econoom, verbonden aan de École d’Économie de Paris. Van 1993 tot 1995 was hij hoogleraar aan de Massachusetts Institute of Technology. Hij is columnist voor Libération en Le Monde.

Joris Luyendijk (1971) is journalist en antropoloog. Voor The Guardian deed hij ruim twee jaar lang antropologisch onderzoek in The City in Londen, het hart van de financiële wereld.

Paradiso ism De Bezige Bij.

Programma met zitplaatsen.