Vacature: algemeen bestuursleden

6 mei 2022

Het afdelingsbestuur zoekt versterking! Heb jij een paar uurtjes per maand over om de afdeling Brussel/België te ondersteunen als algemeen bestuurslid? Meld je dan aan via het onderstaande formulier of neem contact op met een van de huidige bestuursleden. Er zijn in principe twee functies beschikbaar, maar afhankelijk van de interesse is er verdere uitbreiding mogelijk.

Afdeling Brussel/België

De afdeling Brussel/België is één van de buitenlandse afdelingen van de Partij van de Arbeid. Leden van de PvdA woonachtig in België zijn lid van de afdeling. Daarnaast heeft de afdeling een belangrijke verbindende rol voor PvdA-leden die regelmatig in Brussel verblijven voor werk of andere redenen.

Als afdeling organiseren we door het jaar heen verschillende inhoudelijke bijeenkomsten, activiteiten en borrels, zoals te lezen in het jaarplan. De afdeling heeft, in tegenstelling tot afdelingen in Nederland, geen rol in de organisatie van lokale verkiezingen of een rol als controleur van gemeentebesturen. Desalniettemin onderhoudt onze afdeling een nauwe band met de PvdA Eurodelegatie. Verschillende activiteiten worden samen georganiseerd.

Functieprofiel Algemeen Bestuurslid

Als algemeen bestuurslid neem je deel aan de bestuursvergaderingen (eens per twee maanden) en neem je de organisatie van bijeenkomsten, activiteiten en borrels voor rekening. Invulling van de functie verlangt daarmee gemiddeld vijf tot tien uur per maand. De functie staat open voor alle afdelingsleden uit heel België. Desalniettemin is het belangrijk om op te merken dat de meeste afdelingsleden en bestuursleden in het Gewest Brussel wonen en de meeste bijeenkomsten, waaronder bestuursvergaderingen, plaats vinden in Brussel.

Procedure verkiezing

Bestuursleden worden in overeenstemming met artikel 6 lid 9 van de PvdA Statuten en deel 2 van het PvdA huishoudelijk reglement voor een periode van twee jaar gekozen. Leden van het afdelingsbestuur treden in functie op de dag nadat de afdelingsvergadering de bestuursleden heeft gekozen.

Het afdelingsbestuur houdt gesprekken met de kandidaten en kan een advies uitbrengen aan de ledenvergadering. De verkiezing van de nieuwe algemeen bestuursleden vindt plaats tijdens de gecombineerde zomerborrel en ledenvergadering op 22 juni.

Heb je interesse? Laat dit dan uiterlijk 13 juni 2022 weten via het onderstaande formulier.