Over ons

Welkom op onze site! De Afdeling Brussel is er voor alle Nederlanders die in België wonen en zich verwant voelen met of interesse hebben in het sociaal-democratische gedachtegoed en de Nederlandse Partij van de Arbeid. We organiseren bijeenkomsten met politici van onze partij en zusterpartijen, lezingen, borrels en discussieavonden.

Maar onze afdeling is er ook voor de zusterafdelingen in Nederland, voor het landelijke partijbureau en iedereen met een sociaal-democratisch hart die de hoofdstad van Europa bezoekt. Voor hen staan we open voor alle vragen en suggesties over hoe het hier gaat en zou moeten gaan. Daarnaast doen we actief mee tijdens de voorbereidingen van alle verkiezingen, proberen we een rol te spelen op de congressen en houden we intensief contact met de Europarlementariërs en Commissaris van onze partij.

Tenslotte blijven we de expertise die er in de afdeling bestaat aanwenden om het debat in Nederland kritisch te volgen en waar nodig te sturen. Hierbij kiezen we er bewust voor om niet alleen het bureaucratische EU geluid te laten horen maar een genuanceerd beeld te geven van hoe de EU werkt en wat er te halen valt. Om die nuance te garanderen volgt de afdeling en zeker ook het bestuur, de discussies in Nederland op de voet.

Doe je mee? Op onze sociale mediakanalen, in de agenda op deze website en in nieuwsbrieven (onderstaand kan je je aanmelden) communiceren we over onze evenementen en activiteiten. Schroom ook niet het bestuur te contacten voor input of vragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

En hoor als eerste over onze nieuwe activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.