29 oktober 2017, om 11:00, Turnhoutsebaan 286 in 2140 Borgerhout (Antwerpen). | Turnhoutsebaan 286 in 2140 Borgerhout (Antwerpen).

De Roma – In gesprek met Naomi Klein

De Roma
zittend
 € 5
Naomi Klein is een begrip. Ze werd in één klap bekend met haar boek No Logo (2000), waarin ze de strategie blootlegt van bedrijven die zich primair toeleggen op het verkopen van hun merk in plaats van hun product. In haar grootschalige onderzoek De shockdoctrine (2007) onthulde ze welke macht er werkelijk schuilt achter de meest ingrijpende crises en oorlogen van de afgelopen veertig jaar. In No Time (2014) lag haar focus op het milieu en hoe we onze verantwoordelijkheid moeten nemen om onze manier van leven te veranderen.

Voor haar laatste boek Nee is niet genoeg. Tegen Trumps shockpolitiek. Voor de wereld die we nodig hebben combineert ze haar kennis en inzichten van de afgelopen jaren en past ze die toe op de wereld van vandaag. Ze laat zien welke krachten schuilen achter de verkiezing van Trump en welk belang bedrijven hebben bij deze verkiezingsuitslag. Ondanks alles blijft Klein hoopvol en doet ze een krachtige oproep voor progressieve actie tegen militarisme, racisme, klimaatontkenning, gesloten grenzen …

Stof genoeg voor een boeiend en geanimeerd gesprek met één van de belangrijkste maatschappelijke stemmen van deze tijd!
Moderator van de avond is Ine Roox, journaliste bij  De Standaard. Gespecialiseerd in Afrika, Midden-Oosten en Italië. Na de verkiezing van Trump reisde ze 6 maanden door Amerika en onderzocht hoe de gewone Amerikaan omgaat met Donald Trump in het Witte Huis.

Het nieuwste boek van Naomi Klein Nee is niet genoeg. Tegen Trumps shockpolitiek, voor de wereld die we nodig hebben wordt zondag 29 oktober te koop aangeboden. Na het gesprek kan je je boek laten signeren.

Met de campagne #AllemaalMensen vraagt 11.11.11 een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken aanpakt. Een beleid dat verbindt, ver weg van het wij-zij-denken. In haar boek toont Klein aan hoe nefast zo’n polariserend beleid werkt.

Een samenwerking tussen 11.11.11, De Roma, De Geus en De Standaard.

“De kracht van Naomi Kleins betoog schuilt in de glasheldere samenvatting ervan en in de krachtige oproep tot collectieve actie.” – De Standaard

www.naomiklein.org

Het gesprek zal volledig in het Engels verlopen. Indien u graag een hoofdtelefoon wenst om de vertaling door een tolk naar het Nederlands te kunnen volgen, kan u deze gratis bijreserveren via de ticketlink. De reservatie van de hoofdtelefoon is wel verplicht.

Bron: http://www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=1683