1 februari 2024

Vacature: penningmeester en bestuurslid

De afdeling Brussel/België van de Partij van de Arbeid zoekt een enthousiaste en betrokken penningmeester én een algemeen bestuurslid om ons bestuur te versterken! Ben jij klaar om je financiële expertise in te zetten voor een politiek doel ofwel op een andere manier bij te dragen? Stel je dan kandidaat voor deze leuke rol!

Over de Afdeling

De afdeling Brussel/België vormt een bruisende gemeenschap van PvdA-leden die in België wonen en werken. Daarnaast fungeert de afdeling als een verbindende schakel voor PvdA-leden die regelmatig in Brussel verblijven. Onze activiteiten variëren van inhoudelijke bijeenkomsten tot informele borrels.

Functieomschrijving – Penningmeester

Als penningmeester ben jij de financiële steunpilaar van onze afdeling. Jouw taken omvatten het opstellen van de begroting, het beheren van inkomsten en uitgaven, en het opmaken van het financiële verslag. Daarnaast werk je nauw samen met de overige bestuursleden in het organiseren van evenementen. Om de maand komt het bestuur bijeen, meestal in Brussel. Invulling van de functie verlangt daarmee gemiddeld zes uur per maand.

Functieomschrijving – Algemeen bestuurslid

Als algemeen bestuurslid neem je deel aan de bestuursvergaderingen (eens per twee maanden) en neem je de organisatie van bijeenkomsten, activiteiten en borrels voor rekening. Invulling van de functie verlangt daarmee gemiddeld vijf uur per maand. De functie staat open voor alle afdelingsleden uit heel België. Desalniettemin is het belangrijk om op te merken dat de meeste afdelingsleden en bestuursleden in het Gewest Brussel wonen en de meeste bijeenkomsten, waaronder bestuursvergaderingen, plaats vinden in Brussel.

Procedure en verkiezing van beide functies

Volgens de PvdA Statuten en het huishoudelijk reglement wordt de penningmeester voor een periode van twee jaar gekozen in functie. Voor algemeen bestuursleden is er geen statutaire verplichting om in functie gekozen te worden, maar geldt in de basis eveneens een periode van twee jaar. Op basis van binnengekomen sollicitaties brengt het afdelingsbestuur een advies uit aan de leden. De verkiezing vindt plaats tijdens de eerstvolgende ledenvergadering.

Heb je interesse in deze boeiende rol? Laat het ons weten vóór 1 maart 2023 door een e-mail te sturen naar brussel[at]pvda.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met een van de huidige bestuursleden.

We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen en samen te bouwen aan een sterke en financieel gezonde afdeling!