Door Bram Koster op 10 maart 2016

Clingendael EUforum scenariowedstrijd voor jongeren

Ingezonden mededeling door oud afdelingslid Hedwich van der Bij

Op woensdag 6 april mag Nederland zijn mening geven over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Volgens Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, zal een Nederlands nee ‘de deur openen naar een grote continentale crisis’. Thierry Baudet, een van de initiatiefnemers van het referendum, stelt dat het verdrag juist slecht is voor Nederland, Europa en Oekraïne zelf.

Hoe ziet volgens jou de toekomst van het Europese continent en de EU eruit bij een ja-stem en bij een nee-stem tijdens het Oekraïne-referendum op 6 april? Doe mee met de EUforum scenariowedstrijd en geef antwoord op deze vraag in een kort essay van 500 tot maximaal 750 woorden (Engels of Nederlandstalig). Op het EUforum-debat dat eind maart plaatsvindt wordt de winnaar bekend gemaakt.

De schrijver van het winnende scenario ontvangt een publicatie in de Internationale Spectator en een eervolle vermelding tijdens het EUforum-debat.

Geïnteresseerd?
Stuur je essay uiterlijk maandag 21 maart op naar euforum@clingendael.nl. Vermeld je naam, geboortedatum, telefoonnummer en je studierichting of beroep (maximumleeftijd: 30 jaar). Meer informatie kun je via het bovengenoemde e-mailadres inwinnen.

Bram Koster

Bram Koster

Bram is afkomstig uit Groningen en na een Bachelor Geschiedenis aan de RUG voor de Masteropleiding Internationale Politiek aan de KU Leuven in België beland. Mede door een stage in het Europees Parlement bij Jan Marinus Wiersma is hij een overtuigd sociaaldemocraat geworden. Tegenwoordig werkt hij als inkoper bij British Telecom.

Meer over Bram Koster