Door Wouter de Iongh op 26 januari 2016

Rode Stamtafel en Congresvoorbereiding

Beste afdelingsgenoten en vrienden, 

Aanstaande Woensdag 27 januari lanceert PvdA Brussel/België haar allereerste Rode Stamtafel! Kom gezellig langs, schuif aan vanaf 18.30 Chez Bernard (Chez Bernard, ook wel ‘Esperance geheten, Place Jourdan 47 1040 Etterbeek), en bespreek bij een goed glas bier de dagelijkse politieke en andere beslommeringen. Wie weet kunnen we dit wekelijks, vrijblijvend, vervolgen.

Dit initiatief dat ook wel ROODwitblauwcafé genoemd wordt, starten we in het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de EU. Zo hopen we hier ook langswaaiende Nederlanders te kunnen uitnodigen die in Brussel korter of langer vertoeven, om zo bij een Belgische pint in gesprek te gaan over het Europese project. Als afdeling wordt ons wel eens verweten dat we niet goed weten wat er in Nederland speelt. Dat we de Brusselse bureaucratie beter begrijpen dan de werkelijkheid in Bakkeveen. Daar willen we verandering in brengen. Het voorzitterschap lijkt ons een uitgelezen moment om contact te leggen met mensen die ons meer kunnen vertellen over hoe in Den Haag en in de provincies tegen het voorzitterschap, en de EU wordt aangekeken.

Zijn wij de enigen die een ‘pragmatisch’ voorzitterschap maar laf vinden? Wat wordt er buiten Brussel en binnen onze partij gedacht over het Geen Peil referendum? Hoe eurosceptisch zijn onze partijgenoten? Wat moet er veranderen in Brussel om mensen weer enthousiast te maken over het Europese project? Over dat soort zaken spreken wij graag met anderen die van binnen buiten de Brusselse bubbel komen. Dat hoeven overigens niet per se PvdAers te zijn – ben je het niet eens met de standpunten van de partij dan drinken we net zo lief een Belgisch pintje samen om het een en ander onder de loep te nemen.

Congresvoorbereiding

Komende woensdag zullen we bovendien, zo rond het tweede of derde glas bier, het congres van 13 februari voorbereiden qua moties en prioriteiten van de afdeling. Zie link voor de stukken:http://www.pvda.nl/data/catalog/13/s1/2905/29051/4/PvdA_beschrijvingsbrief2016.pdf.

Kortom: Woensdag, aanschuiven vanaf 18.30, congresvoorbereiding om 19.30. Tot dan!

Het Bestuur van de Afdeling Brussel/België

https://www.facebook.com/events/1731960320409863/

Wouter de Iongh

Wouter de Iongh

Van oorsprong jurist, werkt Wouter nu als consultant voor ngo’s in Brussel. Omzwervingen langs China, Napels en New York, hebben hem ervan doordrongen dat de sociaal democratie gekoesterd moet worden maar tegelijk veel sterker zal moeten zijn om te overleven.

Meer over Wouter de Iongh